top of page

VERBLIJF

Accomodatie voor groepen tot 20 personen

Groepsverblijf DROGENHOF creëert de juiste setting voor jouw groep en initiatief. Groepen genieten van grote, lichte, smaakvol ingerichte ruimtes. De knusse kamers en gezellige zithoekjes in het huis dragen bij tot rust en een ontspannen en huiselijke sfeer.

Het huis beschikt over 10 slaapkamers en 8 badkamers en biedt je een comfortabel VERBLIJF te midden van de groene omgeving van Lubbeek. Een grote keuken, eetplaats en living, het terras en de tuin staan volledig ter jullie beschikking om alles uit jullie VERBLIJF te halen.

KAMER-INDELING

 • 10 slaapkamers

 • 8 badkamers

 • 21 zeer comfortabele bedden en 3 slaapplekken extra (max. 24 pers)

gelijkvloers:

rolstoeltoegankelijke kamer en badkamer met dubbel bed

1ste verdiep:

LINKS : EIK: 2 personen + badkamer

             DEN: 2 personen

             ES 1 persoon + slaapbank (1 pers)

              1 gedeelde badkamer met douche

RECHTS: BEUK 3 personen

                BERK 2 persoonsbed + slaapbank

                1 gedeelde badkamer

2de verdiep:

LINKS: KASTANJE: 2 personen + badkamer

             KERSELAAR: 2 personen + badkamer

RECHTS: WILG: 3 personen + badkamer

                WALNOOT: 2 personen (+laag bed onder schuin dak, ideaal voor kinderen) + badkamer

Alle bedden zijn eenpersoonsbedden van 90cm (behalve 2x dubbel bed), voorzien van eenpersoonsdonsdekens. (Voor het dubbel bed is ook een 2 persoonsdonsdeken beschikbaar)

Gebruik van beddengoed is verplicht: hoeslaken, dekbedovertrek en kussensloop! Ook wie kiest een slaapzak mee te brengen is verplicht een hoeslaken en kussensloop te voorzien. 

UITRUSTING

UITRUSTING

 • spoelbak warm/koud (LINKS)

 • extra (groenten)spoelbak koud (RECHTS) 

 • 2 vaatwasmachines (blokjes zijn voorzien)

 • 1 grote frigo in de keuken

 • vriesvak beschikbaar in andere ruimte

 • gasfornuis van 90cm met 5 gaspitten

 • heteluchtoven 60cm + heteluchtoven 30cm

 • microgolfoven

 • koffiezet (filters aanwezig)

 • waterkoker

 • grote kookpotten en pannen

 • ovenschotels

 • bestek 24 personen

 • servies voor 24 personen: groot plat bord, soepbord,

 • ontbijtbord, dessertbord, kopje en schoteltje, mok, dessert-kommetje, waterglazen, bierglazen, wijnglazen, schuimwijnglazen. (reserve borden: 30 stuks)

 • mixer, broodroosterkeukenweegschaalslazwierdervergiet,...

 

IMG-20200520-WA0018.jpg

Tijdens de coronaweken begon het als experiment : de eerste moestuinbak. Wroetend in de aarde om deze te ontdoen van netels en braamwortels, het bevrijdend van alle afval in de grond gestort door vorige generaties, werd het alleen helderder dat we samen met de plek een levenswijze wil aanbieden: eten en leven van het land, mee met de seizoenen, heerlijk lokaal! Samen met de bio-boeren uit de omgeving, het ambachtelijke zuurdesembrood van Korst, de eerlijke zuivel, granen en aardappelen van de Boerencompagnie.

Blij met het experiment tijdens dat corona-tijdperk, ga ik verder op zoek naar een werkbare piste om deze levenswijze waar te maken. Voorlopig komen de bio-groenten van bij Eoster, de zelfoogsttuin in Pellenberg en niet meer uit de tuin. Die eigen moestuin is een 'droom' die ik ooit nog opnieuw hoop waar te maken.

De natuurplek Drogenhof, door Annemie gecreëerd, willen we met jou delen, met al wie oog heeft voor de schoonheid van de natuur! Ook de natuur die met momenten in volle expansie explodeert in het achterste deel van de tuin! Jouw eigen avontuurlijk privé bos als het ware! :-)

We ontvangen je met open armen op ons groene plekje in Lubbeek!

WELKOM OP ONS 'ERF'

IMG_20170923_141638_edited.jpg

OMGEVING&TUIN

Wandelen door het Hageland, fietsen via de knooppuntenroute of mountainbikeparcours, een uitstapje naar Leuven,... 

Met de tuin van groepsverblijf DROGENHOF beschik je over 42 are prachtige natuur. Stukje bij beetje worden plekjes puur natuur onder handen genomen en aangelegd. Je kan er heerlijk keuvelen en tafelen in de zon of luieren onder bomen van de boomgaard. Kinderen bouwen kampen, klimmen in bomen en leven zich uit op de trampoline. 's Avonds een gezellig kampvuur met bijhorende liedjes en verhalen maken het helemaal compleet! Vanaf de voordeur trek je zò de natuur in: om de hoek vindt je de toegangsweg naar het bos en de wandelpaden in en rond Lubbeek. Een uitstap naar Leuven op 10km van DROGENHOF behoort ook tot de mogelijkheden. 

Het groepsverblijf ligt in een woonbuurt. Groepen die gebruik maken van de plek op een respectvolle manier voor de omwoners zijn van harte welkom. Feestvierders met veel lawaai, luide muziek en geroep zijn niet welkom! Na 22u is absolute stilte gewenst buiten in de tuin en op het terras. We hebben fijne buren en zij verdienen dat gewoonweg!

Wie hier geen rekening mee wenst te houden, gelieve niet te reserveren!

bottom of page