GEEST & LIJF

De afgelopen jaren heb ik aan den lijve mogen ondervinden hoe belangrijk

de zorg voor geest & lijf wel niet is! Daarom organiseer ik graag samen met inspirerende mensen weekends rond verschillende thema's die hier kunnen toe bijdragen. 

Schrijf je in en dompel je onder in een bad van ... goed voor geest & lijf!

Laat van je horen als je zelf ideeën hebt om samen iets te organiseren.

ProgrammATIE 2020

 • 31 jan. - 2 febr.Actieve Hoop: 3-daagse innerlijke transitie en activisme naar het werk van Joanna Macy begeleid door Fanny Matheusen en Low IMPACT Man Steven Vromman

 • 7 - 9 febr.: 'Play, Move, Dance: The story of your body', creatief Dans- en Bewegingsweekend met Stephan Marchant 

 • 20 - 22 maart: Yoga-, speel- en ontspanningsweekend met Sara en Elise

 • 8 - 10 mei: Wildplukweekend met Ben Brumagne van Forest to plate.  www.foresttoplate.com

 • 5 - 7 juni: Ecstatic Organic Dance weekend met Caroline 'sJegers  www.carolinesjegers.com

 • 26 - 28 juni: Kundalini Yoga Mind en Meditatie weekend met Annelies Declerck van www.iyashi.be

 • 25 - 27 sept: Massageweekend met Lies Luts van www.okergeel.be

MEER INFORMATIE

3-daagse Actieve Hoop: verbind innerlijke transitie met activisme in de buitenwereld - 31 januari - 2 febr 2020

Fanny en Steven nemen je een weekend mee in het gedachtegoed en de oefeningen van Joanna Macy. Beseffend dat we leven in de tijd van ‘De Grote Ommekeer’, is zij op zoek gegaan naar de diepere lagen van bewustzijn die ons kunnen helpen de juiste dingen te doen in het leven. Zij verbindt innerlijke transitie met activisme in de buitenwereld, binnenmotor met buitenkracht. Een weekend voor al wie haar verbondenheid met het levensweb wil verbreden of verdiepen. De 3-daagse gaat door in Drogenhof, een bijzondere plek gericht op ontmoeting en verstilling.

Lesgevers: Fanny Matheusen en Steven Vromman (*)

Voor wie? Iedereen die nieuwe manieren zoekt om in deze tijd van verwarring en verandering staande te blijven. Mensen die actief zijn in de klimaatbeweging, die zelf met groepen werken of innerlijke processen willen koppelen aan een actief engagement voor een rechtvaardige en duurzame wereld.

Praktisch

(*) Steven Vromman is vooral bekend als Low Impact Man met zijn experiment om te leven binnen een minimale ecologische voetafdruk. Al ruim een decennium trekt hij Vlaanderen rond om mensen en groepen te inspireren en activeren. Daarbij krijgt de dimensie van innerlijke transitie of bewustzijnsverandering een belangrijke plek. Het werk van Joanna Macy is niet alleen een remedie tegen mogelijke ‘eco-burnout’, maar biedt kansen om te verbinden in plaats van verder te polariseren.

PLAY, MOVE, DANCE: The story of your body - 7-9 februari 2020.


Tijdens dit creatief verdiepingsweekend staan het doen en ervaren via jouw lichaam centraal. In deze 3-daagse ga je op persoonlijk onderzoek samen met anderen met je lichaam als wegwijzer. Door middel van speelse bewegingsopdrachten ontdek je hoe je lichaam beweegt, welk verhaal je lichaam tot leven brengt en hoe je samen met anderen kan creëren. Doorheen het weekend proef je van eenvoudige creatieve opdrachten waardoor je meer energie, vreugde & flow in je lichaam ervaart. De activerende sessies stellen je in staat om jezelf (opnieuw) te verbinden met je lichamelijke wijsheid, speelsheid & levendigheid en contact te leggen met anderen op jouw authentieke manier.

In dit weekend is jouw lichaam het instrument om jezelf te ontdekken en verbinding te maken met anderen. De focus wordt daarbij gelegd op jouw persoonlijke beleving en je innerlijk dansproces. Deze 3-daagse gaat over contact maken met jouw authenticiteit en eigen creativiteit, niet om het uitvoeren van de perfecte dans. Het dansen, bewegen, spelen, experimenteren en creëren geven je inzicht in je eigen unieke manier van expressie en bieden je de mogelijkheid je innerlijke verhaal naar buiten te brengen.

Er zullen zowel individuele als partner- en groepsexploraties zijn. Naast dans, beweging en spel komen er ook andere creatieve expressievormen aan bod zoals schrijven, tekenen en stem om de ervaring te verrijken. Telkens wordt er ruimte gemaakt voor reflectie, ervaringsuitwisseling en dialoog.

Dit creatief dans- & bewegingsweekend wordt begeleid door Stephan Marchant, bezieler van de VZW Move2Create. Annemie Maes is de gastvrouw die eigenhandig de plek Drogenhof creëerde. Zij zal voor ons heerlijke vegetarische en biologische maaltijden voorzien.

Start: vrijdag 7 febr ’20 om 18u – Einde: zondag 9 febr ’20 om 17u.

Groepsverblijf Drogenhof
Drogenhof 51, 3210 Lubbeek
www.drogenhof.be

Prijzen en registratie 3-daagse:
400 euro/eigen kamer met eigen badkamer
325 euro/tweepersoonskamer (met aparte bedden) met eigen badkamer
275 euro/twee- of driepersoonskamer (met aparte bedden) en gedeelde badkamer

Deze prijs omvat alle workshops begeleid door Stephan, 2 overnachtingen, alle maaltijden en het gebruik van de volledige accommodatie met zaal en tuin gedurende het hele weekend. Wie verkiest geen eigen lakens mee te brengen, kan dit reserveren aan 15€pp.

Registratie enkel via mail via annemie@drogenhof.be. Bij haar kan je ook terecht met je praktische vragen. Voor info over het programma, kan je terecht bij stephanmarchant@hotmail.com.

Meer info: http://move2create.blogspot.com/p/workshops_30.html

yoga-, speel- en ontspanningsweekend20-22 maart:

 

Luid de lente van 2020 in met een yoga-, speel- en ontspanningsweekend!
Elise en Sara bezorgen je een deugddoend weekend waarin we gaan spelen met talenten,  de winter uit ons hoofd en lijf zwaaien en gezelligheid voorop staat.
De inhoudelijke sessies worden afgewisseld met dynamische vinyasa yoga, rustgevende yin yoga en misschien wat meer uitdagende acroyoga? Dit alles met een sausje van heerlijke, zelfgemaakte, veganistische gerechten.


Data: vrijdag 20/03/2020, 19u - zondag 22/03/2020, 14u
Prijs: 170€ - 185€
Aantal deelnemers: 10 - 20 personen
Interesse? Mail naar Sara Claessens en Elise Boelen op yogaweekend2020@gmail.com


Wildpluk met Ben Brumagne - 8-10 mei:

10km ten oosten van Leuven ligt het comfortabele huis 'groepsverblijf Drogenhof' temidden van het groene Hageland met bos en wandelpaden waar je zal verblijven gedurende het weekend. 

Gedurende 2 dagen ga je met Ben Brumagne van Forest To Plate op zoek naar wilde eetbare planten in de omgeving, die je in de keuken (indoor/outdoor) zal verwerken tot heerlijke maaltijden. Dit met steeds biologische producten en eten uit de zelfoogstboerderij 'De BoerEnCompagnie' van Heverlee (CSA - Community Supported Agriculture). 

Wilde eetbare planten worden met de dag populairder, maar belangrijke regels om natuur en mens te beschermen zijn belangrijk. 

We zorgen ervoor dat je voor de rest van je leven verschillende planten zonder moeite zal herkennen, om dan steeds in de keuken te gaan gebruiken. 

Wat kan je verwachten op het weekend: 

 • Vrijdagavond avondmaal voorzien, kennismakingsronde met de groep, (kampvuur)

 • Zaterdag ontbijt, intro wildpluk wandeling+wildpluk , lunch, wandeling +wildpluk, avondmaal

 • Zondag ontbijt, wandeling+wildpluk, lunch, kleine wandeling, snack en vertrek om 16u.

Prijzen en registratie 3-daagse: 

 • Gedeelde 2- of 3 persoonskamer 290€/persoon met gedeelde badkamer (voor 2 kamers)

 • Privé tweepersoonskamer 350€/persoon (minimum 2 personen) en eigen badkamer

 • inschrijven via mail: annemie@drogenhof.be

Praktisch

 • Adres Drogenhof 51, 3210 Lubbeek

 • Aankomst vrijdagavond 20 u, vertrek zondagavond 16u


Ecstatic Organic Dance Re-Treat
5 tem 7 juni 2020 | “A New & Natural Way of Life” 

In het weekend van 5 tem 7 juni 2020 nemen we alle tijd en ruimte om samen te vertragen – en stil te staan bij de huidige keuzes die we in ons dagdagelijkse leven maken. Via dans, beweging, muziek, creatie en stilte, vragen we onszelf af: hoe kunnen we (opnieuw) contact maken met de aarde – en dus ook met ons eigen lichaam? Hoe beweegt de organische, cyclische beweging van het leven door ons heen? En welke (kleine of grote) stappen kunnen we nemen naar ‘een betere wereld’ (en zoals Gandhi zo mooi zegt: ‘zelf de verandering te zijn die we willen zien in deze wereld’)?

Ecstatic Dance is een vrije dansvorm die eruit ziet zoals jij maar wil. Vanuit een bewust contact met onszelf en de ruimte om ons heen, maken we contact met hoe ons lichaam wil bewegen. Opgetogen of diep voelend, in vervoering of zacht bewegend, expansief of diep duikend – via de dans geven we expressie aan dat wat in ons leeft – en dat wat in beweging wil komen! Door (opnieuw) voor onszelf, ons eigen lichaam en de aarde te zorgen, wakkeren we tevens onze innerlijke levensvreugde aan.

Je bent welkom, helemaal zoals je bent!

Programma:

– Ecstatic Dances met DJ Caroline S’Jegers en DJ/Producer Ra So (VS)
– Dansen voor/met onszelf, elkaar en de aarde
– Duurzaam en biologisch eten
– Workshops en ceremonies rond ‘contact met het lichaam/de aarde’

   (inclusief ’ecologisch bewustzijn’)
– Opstellingswerk rond glocale en ecologische thema’s

   (die ons op een persoonlijk niveau raken)
– Deelrondes
– Stiltemomenten

Tijdens het weekend zal Annemie heerlijke vegetarische en biologische maaltijden voorzien. Als groep krijgen we de mogelijkheid om mee te helpen bij het bereiden van de gerechten en halen we onze wildpluk salades vers uit de natuur.

Locatie: Drogenhof 51, Lubbeek (België) 

 

Begeleiding:

Caroline S’Jegers, oprichtster van ‘ícaro events * roots to create’, is een gepassioneerde DJ en bewegingsfluisterares. Haar klanken en woorden kunnen in drie woorden worden samengevat: rakend, diep en soulvol. Ze wortelt zichzelf in ritueel, ervaart muziek als poëzie en luistert naar de ruimtes tussen de stiltes door: “Muziek beweegt en vormt me. Op de dansvloer – net als in het leven – ontvouwt zich het mysterie…” Als psychologe (BA) en een culturele antropologe (MSc) verdiept Caroline zich al meer dan 15 jaar in de diepere helende aspecten van dans doorheen verschillende culturen. Met een missie om ons terug te brengen naar onze dansende roots, zet Caroline zich actief in voor een bloeiend community leven met respect voor Moeder Aarde..

Annemie Maes, gastvrouw en space holder die voor ons heerlijke, vegetarische en biologische maaltijden zal voorzien.

Prijzen en registratie 3-daagse: 

400 euro/eigen kamer met eigen badkamer

325 euro/tweepersoonskamer (met aparte bedden) met eigen badkamer

275 euro/twee- of driepersoonskamer (met aparte bedden) en gedeelde badkamer

275 euro/tweepersoonskamer (met dubbel bed) en gedeelde badkamer

200 euro/tentplaats in de tuin en gedeelde badkamer (voor 5 deelnemers)

De eerste 4 registraties krijgen 20% korting (UITVERKOCHT)! Tevens voorzien we een korting van 10% voor zij die met het openbaar reizen of die met een gevulde auto komen (3 personen of meer).

Registratie enkel via mail: contact@carolinesjegers.com.

Meer info: http://www.carolinesjegers.com/ecstatic-organic-dance-retreat/

Kundalini Yoga Stilte weekend MIND en MEDITATIE - 26 – 28 juni 2020:

Dat onze gedachten mee bepalen hoe we het leven ervaren, wordt stilaan duidelijk. Maar beseffen we de echte draagwijdte van onze gedachten wel? Yogi Bhajan zei resoluut: “Conquer your mind, conquer the world.” Door onze mind te zuiveren en te trainen, door onze meditatieve mind wakker te maken en te ontwikkelen, krijgen we grip op onze gedachten, op onze emoties en op ons leven. 

 

Yogi Bhajan gaf ons de krachtige technologie van Kundalini Yoga en Meditatie. Hij bracht de verschillende aspecten van de mind in kaart en bood ons ook 9 krachtige Core Alignment Meditaties voor elk van de 9 aspecten van de mind. Elk aspect wordt zo in onze mind terug in lijn gebracht met zijn oorsprong. Ik kon zelf de beoefening ervan ervaren als een ware shift in mijn leven en geef dit jullie heel graag door. 

 

We komen samen op vrijdagavond en na een lichte maaltijd starten we met jullie intenties en meteen ook met de eerste meditatie. In de ochtend bewegen we telkens met een Kundalini yoga set. Ik begeleid jullie doorheen het weekend door de 9 Core Alignment Meditaties die elk 31 minuten worden gedaan. Tussenin is er pauze om te rusten en te integreren op de prachtige locatie Drogenhof in Lubbeek. Er worden mogelijkheden aangeboden om een deel van of het hele weekend in stilte te ervaren. 

Begeleiding: Hari Avtar Kaur Annelies Declerck

Data: Weekend 26 – 28 juni 2020 (vrijdagavond 18:00 tot zondagmiddag 16:00) 

Plaats: Drogenhof, Lubbeek www.drogenhof.be
Prijs: 390 euro voor het weekend, verblijf (2 nachten) en maaltijden inbegrepen – met gedeelde kamers

Info en inschrijvingen: bij Annelies 0474 83 64 01; annelies@iyashi.be

Meer info:  https://www.iyashi.be

 


Massage weekend 25 - 27 september:

Heb je zin in een ontspannend weekend leren masseren afgewisseld met enkele deugddoende yogasessies? Kom mee op weekend naar Drogenhof! 

Op deze fantastische locatie maken we tijd om heel wat shiatsu- en massagetechnieken aan te leren en te genieten van het geven en ontvangen van ontspannende massages. Daarnaast kunnen we ook gaan wandelen, wordt er lekker eten gekookt en ronden we de dag af met yin yoga. 

Het is nog veraf, maar weet je al dat je interesse hebt, laat het me weten en dan hou ik je op de hoogte van het verdere programma: lies.luts@gmail.com of annemie@drogenhof.be 

Groepsverblijf DROGENHOF              Drogenhof 51 - 3210 Lubbeek - 0486 67 54 05 - annemie@drogenhof.be