top of page

WAAR...?

Drogenhof 51 - 3210 Lubbeek
Gastvrouw - Annemie Maes
Tel: 0032 486 675405  |  annemie@drogenhof.be
Partner - Erik Béatse
Tel: 0032 486 287511  |  info@drogenhof.be
...in het Hageland kan je ons vinden?

Met het OPENBAAR VERVOER geraak je in DROGENHOF vanuit station Leuven of Tienen met de bus 380 Leuven-Tienen, halte Jagershof (1,5km wandelen) of met bus 3 tot Pellenberg Kliniek (1,8km prachtige wandeling doorheen de velden). 

Het dichtstbijzijnde treinstation is dat van Vertrijk.

Informeer via mail naar de mogelijkheden om eventueel opgepikt te worden aan een halte.

20180718_193630.jpg

Elli & Mare & mama

20170718_142112.jpg

Jona & papa

Wie zijn wij?

Screenshot_20190202-001809_Video Player.

Annemie

Ik hou van spelen met vormen, kleuren, materialen. Ideeën en concepten bedenken, vormgeven en uitwerken.

 

Ik hou enorm veel van het creëren met mijn handen. Het geeft (bijkomend) letterlijk een kick als ik enkel gerecupereerd materiaal gebruikt heb en iets 'nieuw' op een organische manier heb laten ontstaan: spelenderwijs, met amusement en plezier, met veel goesting en creativiteit.

 

Ik hou zò van buiten zijn! Wroeten met mijn handen in de aarde, het meditatieve ervan ervaren, genieten van de lucht en de wind door de haren. 

Ik hou enorm van kokerellen en mensen in de watten leggen.

Ik hou van mensen. Samen zijn. In verbinding zijn. In beweging zijn. Dansen. 

Op onze plek mochten al deze passies samenkomen de afgelopen 10 jaar. We hebben al een hele weg afgelegd en kijken uit naar alle ideeën die we er verder nog wil creëren. 

Héél dankbaar om alle hulp die we van vrienden en familie op deze plek al hebben mogen ontvangen. Schitterend ook om steeds opnieuw boeiende mensen te ontmoeten. Dat kan zò inspirerend en verrijkend zijn.

Ik kijk al uit naar een ontmoeting met jou!

20170806_163821.jpg

&

Meer dan 22 jaar geleden begon ons verhaal samen... elkaar tegen het lijf lopen op een vormingscursus van de Chiro. :-)

Samen door het leven gaan bracht ons 3 prachtige kinderen: Mare (18), Jona (16) en Elli (14). Heel bewust kiezen we voor een leven in een rijwoning in Kessel-Lo bij Leuven: zoveel mogelijk verplaatsingen met de fiets, te voet of openbaar vervoer. We zijn reeds 7 jaar enthousiaste oogsters bij boer Brecht bij de CSA Boerencompagnie in Heverlee (Community Supported Agriculture). 

Van soulstormen over een plek tot gezamenlijk plannen smeden, ideeën bij elkaar aftoetsen, een verhaal laten rijpen en letterlijk deze plek vormgeven samen.

Het gaf ons altijd veel zin en energie.

Hoe langer hoe méér!

Onze plek is zeker niet klaar. Na 4 jaar geleden opgestart te zijn met verhuren voelt het als slechts een begin. Het zal nog meer verder vorm krijgen. Juister en juister worden. Ook ons zomeraanbod dat is ontstaan tijdens de coronaperiode, is een gezamenlijke goesting waar we graag rond experimenteren. Waar we graag verder een verhaal mee schrijven.

Het zou fijn als jij (met jouw favoriet gezelschap) mee komt schrijven! 

20200609_233500.jpg

Erik

Naar een dansstuk van Sidi Larbi Cherkaoui kijken, geïnspireerd raken en op de terugweg tal van ideeën op een klein papiertje neerpennen (en het soms nadien verliezen). Een avond met m’n muzikale makkers vullen met gitaarspelen en zingen. Het tussendoor hebben over het belang van generatieve landbouw en de waarde van methodeonderwijs. En dan weer stil worden bij die fantastische 40 jaar oude song van Tom Waits.

 

Ik kan enorm genieten van dat kleine grootse. Van momenten waar vele perspectieven ruimte krijgen, waar zowel diep persoonlijke als breed maatschappelijk onderwerpen met dezelfde toewijding benaderd worden.

 

Een laatbloeier. Of beter, een traaggroeier. Begonnen bij wat vlot ging (wetenschappen), durven kiezen voor wat me echt boeit (jeugdwerk, duurzaamheid, …), om nu aan de slag te gaan met wat juist aanvoelt. Mensen en groepen verbinden rond nieuwe praktijken. Het mooie dat jij en ik te bieden hebben in evenwicht brengen met onze natuurlijke omgeving.

 

Circulaire economie, nieuwe vormen van leiderschap, duurzame landbouw of solidaire praktijken. Grootse verhalen die keer op keer beginnen bij geïnspireerde mensen.

Daar wil ik een steentje toe bijdragen. De plek Drogenhof wil ik daar graag een rol in laten spelen.

 

Energie krijgen en doorgeven. Fantastisch!

Wheat Field
Groepsverblijf DROGENHOF is een droomproject gerealiseerd door Annemie Maes en Erik Béatse 
PLA(y)CES, places to play
BTW: BE 0507 927 137
BE88 8939 4408 8941 |  BIC VDSPBE91
bottom of page